donderdag 26 september 2013

Marthin Henken

ACTUEEL!
PowerNOC ontwikkelt technologie welke‘high end’ congestiemanagement toepassingen biedt voor energie- en netwerkbedrijven en interactieve home automation voor de consument. Met de door PowerNOC Energy Management ontwikkelde software voor thuis automatiseringsproducten kunnen consumenten elektra verbruiksgedrag gaan aanpassen dat zij tot 30% besparen. PowerNOC maakt het voor netwerkbeheerders mogelijk middels het Network Operatings Center (NOC) de energie onbalans te verlagen. De snelle groei van duurzame elektriciteitsproductie zorgt voor steeds meer en grotere frequentieschommelingen (onbalans) in het elektriciteitsnetwerk. Door de liberalisering van de Europese Elektriciteitsmarkt zijn prikkels geïntroduceerd, die het risico op een black-out wezenlijk vergroten. Elektriciteit kan niet eenvoudig worden opgeslagen terwijl vraag en aanbod op ieder moment in evenwicht moeten zijn. Bij het ontbreken van dit evenwicht ontstaat onbalans met als gevolg dat het ‘licht uitgaat’, letterlijk dus. Door het toenemend aandeel duurzame elektriciteitsopwekking worden er compleet nieuwe eisen gesteld aan de energie- en netwerkbedrijven om het netwerk in balans te brengen en houden. Om dit te kunnen managen is een centrale regie een vereiste. PowerNOC biedt de oplossing voor het in balans ...............

13 opmerkingen:

  1. Marthin Henken geeft op 12 november aanstaande een presentatie in de RAI voor organisaties met ambities om internationaal te gaan ondernemen. De presentatie is om uit te leggen hoe bedrijven en organisaties bekend raken met hoe de overheid (Agentschap NL en de ambassades) hen kan helpen met informatie en advies, programma’s, missies, etc. om de stap naar het buitenland zo succesvol mogelijk te kunnen maken. Naast onze presentatie zal de Innovatie Attaché vertellen over wat een ambassade voor bedrijven en organisaties kan doen. De Innovatie Attachés zullen hierbij ook aanwezig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://www.symbid.nl/ideas/4422-powernoc-energy-management

    BeantwoordenVerwijderen
  3. http://www.powernoc.eu/nl/agentschap_12_november.php

    BeantwoordenVerwijderen
  4. http://www.powernoc.eu/nl/agentschap_12_november.php

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op welke slimme oplossingen voor in huis zitten eigenwoningbezitters nu eigenlijk echt te wachten? Met de Eigen Huis Startup Challenge leggen innovatie ondernemers hun ideeën, diensten of producten op het gebied van domotica voor aan onze leden. Zo bieden we start-ups in één keer een podium voor een groot publiek en kiezen eigenwoningbezitters zelf de domotica waar ze ook écht behoefte aan hebben. PowerNOC doet uiteraard mee aan deze challenge!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. http://challenge.eigenhuis.nl/nl/aanmelden/?id=124&hash=b6cc40ee0e9b64b3c55b048c1c641434

    BeantwoordenVerwijderen
  7. http://challenge.eigenhuis.nl/nl/aanmelden/?id=124&hash=b6cc40ee0e9b64b3c55b048c1c641434

    BeantwoordenVerwijderen
  8. https://twitter.com/POWERNOC_Energy
    www.marthinhenken.nl

    BeantwoordenVerwijderen